15 March 2012

im back

mencari ilham bukan mudah
mencari ilmu juga tak mudah
mencari rezeki juga tak mudah
tapi yg SATU itu perlu ...............................

27 June 2011

-riNDU-

Salam..
agak berkurun tidak mengupdate sebarang calitan madah
rindu pada semua
blog dah berhabuk
hampir 3 purnama tidak dikemas
tuan rumah kembali
see ya!!!

21 March 2011

apa YG Wanita maHU & LElaki mahu..

hai,lain macam jer kan entry kali ini,ok semahu-mahunya saya akn berkongsi tips tentang apa yg pompuan mahu dari seorang lelaki & sebaliknya.bukan nak mengumpat tapi sebagai ilmu di dada utk masa depan,ini cuma pandangan mata kasar saya sahaja.so now apa yg sebenarnya nk ckap kat sini ,bukan nk memnyebelah mana2 pihak cuma sharing2 ok


dari pelbagai segi orang lelaki MAHUKAN pompuan cantik,cantik itu subjektif ok,bukan berdahi licin itu menjadi idaman  tapi kadang2 taste lelaki ini berbeza2,ada suka berkulit cerah dan ada yg gelap.betulkah ??betul la kan ..kalau tak kenapa berkulit gelap juga dianggap seksi?boleh macam tu?ada org lelaki kata berkulit cerah lebih menarik coz bila mengenakan apa sahaja warna tampak menarik?betul jugakkan?what ever apa2 pun semua itu indah ok


mereka mahukan wanita yg MATANG,maksudnya matang dalam berfikir ,boleh dibawa berbincang ,insyaallah boleh menjadi ibu kepada zuriat nnati.wanita yg manja dan bukan mengada2 jadi perhatian di mata lelaki...


YG wanita mahu cuma LElaki yg bakal melangkapi hidup mereka kelak.cukup?org pompun x banyak songeh tau..so simple ok,



ok bai,nak layan citer TRILOGI CINTA:))

17 March 2011

-rINDU MEReka-

video
hai,assalammualaikum,dari mana nk mula ya?ermmm ok just nk gtau esok dan lusa saya cuti yahooo!!!terasa jakun sejenak .layan jap s07



Melihat tawamu
Mendengar senandungmu
Terlihat jelas dimataku
Warna - warna indahmu

Menatap langkahmu
Meratapi kisah hidupmu
Terlukis jelas bahwa hatimu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Sifatmu nan s'lalu
Redakan ambisiku
Tepikan khilafku
Dari bunga yang layu

Saat kau disisiku
Kembali dunia ceria
Tegaskan bahwa kamu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Belai lembut jarimu
Sejuk tatap wajahmu
Hangat peluk janjimu  


p/s:"teringin nak tgk wayang merong mahawangsa"



16 March 2011

angaN-anganTakSaLahKan:))

salam..hope semua sihat and hepi selalu..ntah la angin apa malam ini sambil membelek-belek pic2 kat google tergoogle keywords PELAMIN.hehe..jujurnya sebagai org pompuan mesti suka bab2 ni.maklumlah benda ni terjadi sebab bebudak ofis asyik berstory tentang perkahwinan.bulan 12 ni my ofismate akan melangsungkan perkahwinan,insyaallah.doa2kan semua selamat.amin..secara tak langsung nak tolong member saya tu carikan koleksi pelamin yg cantik2 kalau dia x suka saya suka..opsss..walaupun tiada tema yg ditetapkan lagi saya berangan2 jika semua yg kita idamkan dapat kan best...orait kita scroll kat bawah mana tau ada yg terbekenan kat hati:))






simple but nicekan tak nampak serabut dan timbul unsur kemalayuan kat situ
yg ini ala2 english and moden2 skit ,sesuai untuk tunang dan akad nikah kot
yg ini sedikit elegan ,dan tampak mewah
yg ini simple dan tampak suci putih bersih
ini pelamin utk akad nikah elyana,suka kombinasi kaler nyer..konsep mediternean

p/s:sebenarnya banyak berkenan dihati,ada masa kita update lagi ok
      12:29-tiba2 terasa nak makan rendang mak buat:P

15 March 2011

kadang-kadaNG

kadang-kadang ingat
kadang-kadang lupa
kadang-kadang wujud
kadang-kadang hilang
kadang-kadang suka
kadang-kadang duka
kadang-kadang jujur
kadang-kadang bohong
kadang-kadang mak
kadang-kadang abah

p/s berapa banyak pun kadang2 tpi kita tak boleh KADANG2 ingat PADA YG ESA yg perlu ada INGAT akanNYA selalu:)

10 March 2011

tulisan pertama di bulan 3

salam.cepat betul masa berlalu.memang dah lama tak update sebarang entry kat sini,malas agaknya,,mungkin la.hidup aku memang macam ni malas jer memanjang,tak baik kan malas2 selalu.ok pasni tak nak malas lagi.dalam bulan 3 ni banyak plan sebenarnya nak buat tapi malas.malas lagi,iskh pi jauh2 la malas ni;p

minggu ni ada kenduri kawen lagi.lapar nasi kenduri lagi.mesti bestkan ..x pa nnti kita makan kenduri ok.apa yang bestnya kenduri minggu ni aku cuti ,x payah nak pergi keje.yahoo!!!!!boleh camtu????abaikan.makan lagi aku ni,kata nak diet,buang masa jer ,soal diet ni,x pernah menjadi pon,tak tahan daulat betul,tapi kna usaha untuk kurus pasni..:))..

minggu ke -3 bulan mac ini ,aku akan ke langkawi untuk menghadiri majlis perkahwinan member aku zaman form 5 dulu kala,dah nak kawen pun.btw congrat tuk munirah dan pasangan,mesti bestkan ,dah lama x kesana ,seingat aku last sekali ke sana bulan 12 tahun 2009,itu pun azril yang kawen..maaf..hidup aku memang penuh dgn kenduri..so faham2 jer memang musim kawan2 kawen.bulan 4 dan 5 lagi banyak kenduri:))

ok cukup cakap bab kenduri,pasni update gambar kenduri plak:))bai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...